Gemeentehuisbalie Landsmeer

Deze diashow vereist JavaScript.

project: nieuwe receptiebalie in de hal van het gemeentehuis

opdrachtgever: Gemeente Landsmeer

achtergrond

De Gemeente Landsmeer zoekt een architect die haar wil helpen met het oplossen van een aantal problemen die het personeel ondervindt bij het gebruik van de balie in de hal van het gemeentehuis.
De bestaande balie wordt te klein en erg onhandig bevonden. Ook de positie, orientatie en ontvangst voldoen niet. Tevens is er vraag naar betere technische condities.

plan

De nieuwe balie wordt met een ruim gebaar zorgvuldig in de halruimte geplaatst.
De hal is echter niet dermate groot dat een geheel zelfstandige positie mogelijk is. Na analyse van de looplijnen van publiek en personeel in de hal en de werkwijze en bewegingen van het personeel dat achter de balie werkt wordt een gebogen vorm getekend.
Om het meubel goed te kunnen plaatsen en zijn gevraagde funkties mee te geven is het niet mogelijk binnen het strakke regiem van het gebouw ook een rechte of rechthoekige balie maken.
De gebogen vorm wordt uiteindelijk een circeldeel, een vorm die het goed kan opnemen tegen alle verdere orthogonale vormen, en die zelf intern ook sterk georganiseerd blijft.
Om de vorm van de balie een stevige eigen positie te geven, en om de werkruimte binnen de grotere ruimte van de hal een zekere geborgenheid te geven wordt ook een (rond) plafondelemenet toegevoegd. Dit element dient tevens als drager van plaatselijke verlichting en als bijdrage aan de akoestische verbetering van de werkplek.

Loading
Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route