vernieuwing kantine, werkplaatsen en entreegebied

Tetrix Bedrijfopleidingen in Den Helder verzorgt technische opleidingen in de metaal- en elektrobranche voor zowel leerlingen als bedrijven, onder het motto ‘werken en leren’.
Het gebouw in Den Helder heeft een zakelijke uitstraling en het interieur draagt duidelijk de kenmerken van de periode van oorsprong.
Voor (nieuwe) leerlingen en bedrijven moet het gebouw een meer wervende en eigentijdse uitstraling krijgen, waarbij het voor leerlingen moet aansluiten bij het up-to-date karakter van de instelling, en voor de bedrijven bij het praktijkgerichte karakter van de beroepsopleidingen. Ook de werkplaatsen moeten beter ingericht te worden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er wordt primair een nieuw kleurenplan opgesteld voor bijna de gehele begane grond. Een centrale rol speelt hierin, letterlijk, de nieuwe kunststof vloer. De entree, hal en gang, en kantine, worden voorzien van nieuwe vloeren, plafonds en verlichting. Ook de nieuwe uitbreiding, met 3 theorielokalen, wordt direct uitgevoerd conform het nieuwe kleurenplan.

In de kantine wordt de oude keuken gesloopt en vervangen door een nieuwe inrichting, waarbij ook maaltijden kunnen worden verwerkt, met een grote ronde counter.
In de metaalwerkplaatsen wordt de inrichting verbeterd door een reorganisatie van activiteiten en machines. De nieuwe sterkere verlichting en de kleuren en de vlakverdeling in de vloer dragen bij aan de helderheid.

Voor de gangen en de kantine wordt tevens, conform het ontwerp, een project uitgevoerd waarbij we met zeer grote fotopanelen de beroepsperspectieven, de beroepssettings en de bedrijven die verbonden zijn aan Tetrix laten zien. Op een aantal bedrijfslocaties worden onder supervisie van de architect, door Hélène de Bruijn foto’s gemaakt, van werksituaties in de metaal, de scheepsbouw, de offshore en de elektrotechniek. Hiermee willen we een verbinding leggen tussen de praktijk van het leren en de beroepspraktijk in de bedrijven.