Verbouwingen woonhuis Abcoude

Vernieuwing sanitair herenhuis Abcoude

In twee beperkte ruimtes zijn een groot aantal voorzieningen aangebracht.

In het souterrain is een oud toilet omgebouwd tot mini badkamer met douche, wastafel en toilet. Omdat de vloer van deze ruimte lager ligt dan de afvoer wordt gebruik gemaakt van twee pompsystemen. Eén is ingebouwd in het toilet. De andere voor de douche heeft een pomp in een apart kastje.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op de bovenste verdieping is in een eerder stadium de badkamer compleet vernieuwd. Er staat een vrijstaande doucheruimte, waarin 9 douchekoppen zijn verwerkt, die vanaf het plafond en vanaf de wand een badgast flink onder water kunnen zetten.
De douche is gedraaid opgesteld en vanaf twee zijden toegankelijk. Een vertikaal wandelement staat daardoor geheel vrij.
Een aantal andere elementen in de badkamer zijn met dezelfde hoek gedraaid waardoor er een logisch en makkelijk gebruikspatroon kan ontstaan,

Door de toepassing van een aangelichte gematteerde spiegel, op het vrijstaande wandelement, komt deze vorm helemaal los van zijn omgeving, en krijgt zelf een onbestemde diepte. Het maakt de gehele ruimte ruimer en ruimtelijker.
Een zijraam is voorzien van gematteerd (dubbel)glas en creëert aangenaam tegenlicht, dat zeer verhelderend werkt. In de oorspronkelijke ruimte was dit raam weggetimmerd.