Glazen uitbouw & andere verbouwingen

Door het toevoegen van een half-cilindrische glazen aanbouw ontstaat er een ‘showroom’ waarin het leerpracticum verkooptechniek van opleidingen in de autotechniek kan worden ingericht. Voorzien van camera’s en een observatieruimte wordt dit deel verbouwd en geschikt gemaakt als onderdeel van ROC Aventus in Apeldoorn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

ROC Aventus was gevestigd aan de Loolaan in Apeldoorn met de Sector Mobiel. Op deze afdeling waren bijna alle opleidingen op middelbaar niveau op het gebied van motorvoertuigen en mobiliteit.
Het schoolgebouw was vanaf de jaren vijftig bijna de enige vestiging met MTS opleidingen voor de autobrache. Het ROC is inmiddels verhuisd naar een nieuwe gezamenlijke locatie in het centrum van Apeldoorn.

Voor de afdeling bedrijfsmanagement en verkooptechniek werden in het oorspronkelijke gebouw op een goed zichtbare plek aan de voorkant, aan de Loolaan, ruimtes verbouwd en uitgebreid.
De toegangsdeuren aan de gangzijde werden extra breed gemaakt om auto’s naar binnen te kunnen rijden. Voor deze auto’s werd er aan de achterkant een brede betonnen oprit met een overheaddeur gemaakt.

Eerder werd het (oude) gebouw uitgebreid met een volume met een betonconstructie en stalen gevels. De nieuwe toevoeging betekende een verdubbeling van het vloeroppervlak. Tijdens de bouw werd vanwege de gunstige leerlingprognoses besloten een derde verdieping daaraan toe te voegen.

Ook de oude werkplaatsvleugel aan de Piet Joubertstraat werd verbouwd. De oorspronkelijke werkplaatsen hebben een hoogte van 8,5 meter en konden zodoende een nieuwe extra vloer herbergen. Hierop worden een aantal theorielokalen gehuisvest. Er werden betonnen vloeren op een staalconstructie toegepast.