Kantine ROC Apeldoorn

uitbreiding kantine beroepsopleiding

opdrachtgever: ROC Aventus

De bestaande kantine van deze (oude) opleidingsvestiging in Apeldoorn werd te krap door de grote instroom van leerlingen en studenten. De Sector Mobiel in Apeldoorn gaf opleidingen op het gebied van autotechniek en mobiliteit, voor ROC Aventus (centrum voor mbo, beroeps-en volwassenenopleidingen).

Deze slideshow vereist JavaScript.

De oorspronkelijke kantine op de eerste verdieping, van het jaren vijftig gebouw, is reeds eerder (mede door ons) vergroot, door de nieuwe uitbreidingsvloer op betonnen schijven te zetten.
Net zoals de eerste uitbreiding staat de nieuwe ruimte (aan de andere kant) op een buitenconstructie (van staal) en ligt hij ca. 5 meter boven het binnenterrein. Onder de nieuwe uitbreiding ligt een gebouwdeel met kleedkamers (behorende bij de gymzaal die onder de kantine ligt). Opnieuw een combinatie van oud (traditioneel metselwerk) en nieuw (metalen gevel en staalconstructie).
Het nieuwe kantinedeel kan als zelfstandige ruimte gebruikt worden door de toepassing van verplaatsbare wanddelen. Met name voor ontvangsten en seminars, waarbij ook de representatie ten opzichte van het bedrijfsleven van belang is. De school heeft sterke banden met de auto- en bedrijfswagenbranche en diverse toeleveringsbedrijven.
Om de nieuwe kantine een eigen ontsluiting te geven wordt er een (stalen) trap geplaatst die vanaf het tussenbordes van het bestaande trappenhuis toegang biedt.
Een complete zelfstandige ventilatie-installatie zorgt voor (voorverwarmde) verse inblaaslucht en afzuiging.