Patronen op vlakken

Gevels met schitterende structuren, die omslag gaat komen. Patronen leveren een boeiende bijdrage aan een ander aanzien van gebouwen. Bouwen van woningen gaat nog immer gepaard met het toepassen van hele traditionele materialen. Zonder bakstenen geen ‘echte’ (fijne) woning.

Maar we raken nu steeds meer gewend aan het bekleden van, in eerste plaats het dak met blauwige panelen. Juist, zonnepanelen, die stroom kunnen leveren. Hoe meer panelen hoe meer opbrengst, dus het enige dat tegenhoudt is de prijs. Anders beleggen we het hele dak ermee.

Tegen de gevel aanbrengen kan ook en gaat ook (op grote schaal) gebeuren. Dat wordt echt een omslag in het beeld. De prijs van de zonnepanelen gaat nog flink omlaag. Er zijn steeds meer vindingen die de toepasbaarheid verhogen en de (diverse) materialen betaalbaar maken. Er zullen op gevels allerlei plaattypes verschijnen. Op die platen zijn allerlei patronen denkbaar. Polykristallijn silicium (in zonnecellen) heeft van zichzelf al een schitterende structuur.

 

Lees hier meer over #patronen en #structuren.