WikiHouse

Als deelnemer in Stichting WikiHouseNL waren wij van 9 t/m 13 februari 2015, en van 22 t/m 24 januari 2014 aanwezig op de Gevelbeurs in Utrecht en Rotterdam. Jan Willem de Groot is voorzitter van de stichting WikiHouseNL. WikiHouse was ook op 20 september 2015 aanwezig op Ambacht21 in Zutphen met een demo-model, en is op 6 juli 2016 aanwezig op het symposium Bouw Betaalbaar Anders in Almere. Daar spreekt ook Alastair Parvin, oprichter van WikiHouse, uit Londen, over het concept van WikiHouse (zie hier verder).

WikiHouseNL_op GEVEL2014_in_Ahoy_Rotterdam

op Gevel2014 in Ahoy Rotterdam

Wij werken mee aan de ontwikkeling van WikiHouse zodat we met dit ‘systeem’ eenvoudig te maken, betaalbare (leef)ruimtes kunnen maken en uiteindelijk een compleet woonhuis.

Ambacht_21_Zutphen_20_sep_2015

WikiHouseNL bij Ambacht 21, Grote Markt Zutphen

Zie ook: Wat is WikiHouse

In samenwerking met anderen gaan wij het systeem uitbreiden, testen en doorrekenen.

Zie ook de Achtergrond van WikiHouse

WikiHouse_van_stukken_multiplex

Gevel2014 Rotterdam

De basis is houtplaat: plywood. Overal verkrijgbaar en van dezelfde maat. Alle vormstukken worden in 3D voorbereid en op een CNC-machine uitgefreesd. Met als resultaat perfect passende stukken.

WikiHouse_model_met gevelbekleding_en_isolatie

het WikiHouse model met gevelbekleding en isolatie (Gevel2015 Utrecht)

Voor de verbindingen worden basale klem- en sluittechnieken gebruikt. zodat schroeven of spijkers achterwege kunnen blijven.