WikiHouseNL op GEVEL2014 in Ahoy Rotterdam

Wij zijn van 22 t/m 24 januari aanwezig met een echt ter plaatse gebouwd Wikihuis. Er zijn meer dan 900 vormstukken gefreesd uit een grote stapel 18mm multiplex platen. Zonder schroeven of spijkers zijn die in elkaar gezet. Met veel hamers zijn ze elkaar geklopt en van borgspieën voorzien. Door perfect passende (klemmende) platen aan binnen- en buitenkant (vloer, dak en gevel) staat de constructie stabiel en sterk als een huis.

opbouw van het WikiHuis in Hal 1

opbouw van het WikiHuis in Hal 1

Er zijn vier modules gebouwd van 120 cm en er is los materiaal aanwezig voor nog een paar modules. Bezoekers kunnen zelf met de rubber hamer aan de slag om stukken in elkaar te zetten en om te zien hoe het WikiHouse concept werkt.

de beursstand op Gevel2014

de beursstand op Gevel2014

Er zijn door twee fabrikanten gevels op het WikiHuis gezet (stalen glasgevel en sidings). Het project wordt geheel gesponsord door diverse partijen, waaronder beursorganisator VNU Exhibitions. Kom kijken en bouw mee. Met een WikiHuis is nog veel mogelijk. WikiHouseNL (the dutch chapter of WikiHouse.cc) wil onder andere het concept verder door ontwikkelen.